Logotyp Borlänge Byggproduktion

Välkommen till kvarteret Aniara i Jakobsdalen

I Borlänges nya stadsdel Jakobsdalen bygger Borlänge Byggproduktion AB två nya hus, i två etapper, med totalt 86 lägenheter. Här bor du i moderna hyresrätter, i storlekar från ett rum och kök till tre rum och kök. Lägenheterna är ljusa och har ett fint läge nära till naturen och nära till centrum, Kupolenområdet, Norra Backa Handelsplats, Dalarna Science Park, Trafikverket och Högskolan Dalarna. Husen får vackra träfasader, med balkonger, och området blir grönt och trivsamt.

86 lägenheter i två hus

Det första huset med adress Aniaragatan 3, med 35 lägenheter, står klart för inflyttning 1 juli 2022. Det andra huset har adress Studievägen 4, med 51 lägenheter och planerad inflyttning 1 september 2022.

Alla lägenheter har balkong med plats för bord och stolar.

Köken är moderna med grå skåpluckor och svarta bänkskivor och är utrustade med fristående spis och diskmaskin.

I badrummet har du tvättmaskin med kombinerad tvätt- och torkfunktion.

Bild

De båda husen har infart från två olika håll, från Studievägen och från den nyanlagda Aniaragatan. Mellan husen dras en ny gång- och cykelväg.

Parkering och carportar

Till husen hör parkeringsplatser för 54 bilar, varav 17 i carportar med motorvärmare. Till varje carport hör ett låsbart kallförråd på ca 5 kvm.

P-platserna i carportarna och utomhus har eluttag för motorvärmare.

Eluttagen i carportarna har 3-fas elförsörjning och p-platserna har 1-fas elförsörjning, vilket möjjliggör anslutning av laddboxar i framtiden.

Cykelförvaring

För cyklar finns två låsbara cykelförråd och även en cykelparkering framför varje hus.

Miljövänlig fjärrvärme

Bergvärme i kombination med fjärrvärme från Borlänge Energi kombinerad med både bergvärmepump, solceller och värmeåtervinning från ventilationsluften ger en miljövänlig och driftsäker värme.

Solel

Taken på husen förses med en solenergianläggning som används till fastighetsel för huset.

Trähus

Prefament Woodline är en hustyp som tillverkas i trä, vårt mest miljövänliga byggmaterial. Lägenhetsmodulerna tillverkas inomhus i Prefaments verkstäder i Söderhamn eller Kungsör i temperad och torr miljö.

Fasaderna är i trä kombinerat med ett underhållsfritt skivmaterial. Det är svensk fura som värmebehandlas och får en varmt brun färg. Trämaterialet impregneras med brandskyddsmedel, vilket förhindrar fasadbrand.

Trapphus med hiss

Entréerna förses med passersystem och i trapphusen finns brevlådor. Husen har rymlig hiss med storlek anpassad för bår.

Rökfritt

Husen och lägenheterna är helt rökfria. Det innebär att det inte är tillåtet att röka i lägenheter, trapphus, på balkonger, vid entréer eller lekplatser.

Sopsortering med ett flertal fraktioner

Soporna kastas i en nedsänkt sopsorteringsanläggning som ligger i anslutning till varje infart. Där finns behållare för ett flertal olika fraktioner för att göra det enkelt att källsortera.

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast uppdaterad:

Borlänge Byggproduktion Logotyp

Kontakt

Adress

Borlänge Byggproduktion AB
Box 10021
781 10 Borlänge


Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här